Το καστορέλαιο προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus communis, που προέρχεται από τροπικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας.

Το καστορέλαιο θεωρείται ότι έχει αντι-φλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, ενυδατική, και κάποιες άλλες χρήσιμες ιδιότητες.

ΟΦΕΛΗ:

ΠΡΟΣΩΠΟ

Ακμή: Οι αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του καστορέλαιου, το καθιστούν χρήσιμο για τη μείωση της ακμής. Το ρινολενικό οξύ μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη στα βακτήρια που προκαλούν ακμή.

Υφή: Το καστορέλαιο είναι επίσης πλούσιο σε άλλα λιπαρά οξέα. Αυτά μπορούν να βελτιώσουν την ομαλότητα και την απαλότητα όταν εφαρμόζονται στο δέρμα του προσώπου.

Ευαίσθητο δέρμα: Το καστορέλαιο έχει χαμηλό κωμογονικό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι είναι απίθανο να φράξει τους πόρους στο δέρμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης σπυριών, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση σε ευαίσθητο δέρμα.

Φθηνό: Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, και ιδιαίτερα οι κρέμες προσώπου και τα έλαια, μπορεί να είναι πολύ ακριβά. Το καστορέλαιο έχει σχετικά χαμηλό κόστος και μοιράζεται πολλές παρόμοιες ιδιότητες, όπως η προώθηση μιας υγιούς επιδερμίδας ή υγρασίας στο δέρμα

ΔΕΡΜΑ

Καθαρισμός: Τα τριγλυκερίδια που βρίσκονται στο καστορέλαιο βοηθούν επίσης στην απομάκρυνση της βρωμιάς από το δέρμα.

Ενυδάτωση: Το καστορέλαιο μπορεί να έχει υγραντικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντλεί υγρασία από τον αέρα μέσα στο δέρμα, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο.

Αντιμικροβιακή: Μπορεί να προστατεύει το δέρμα από βακτηριακές λοιμώξεις, διατηρώντας τα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες.

Αντιφλεγμονώδες: Και το καστορέλαιο και το ρικινελαϊκό οξύ έχουν καταδείξει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό το καθιστά χρήσιμο για τη θεραπεία του ερεθισμένου δέρματος.

TIPS

  1. Ενισχύστε τα φρύδια και τις βλεφαρίδες σας.

Εφαρμόζοντας λίγο καστορέλαιο την ημέρα στις βλεφαρίδες και τα φρύδια σας βοηθάει στο να πυκνώνουν και να δυναμώνουν.

  1. Λαμπερά και Υγιή μαλλιά

Χρησιμοποιώντας το καστορέλαιο 2-3 φορές την εβδομάδα στα μαλλιά βελτιώνει την υγεία τους αφήνοντάς τα απαλά και λαμπερά, αποφεύγοντας την ψαλίδα. Ιδανικό για ξηρά, εύθραυστα και ταλαιπωρημένα μαλλιά